Σχολικό Ημερολόγιο

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Συνεργασίες

40 χρονια

           ΑΓΓΛΙΚΑ

Το σχολείο μας ξεχωρίζει με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προτείνει για την εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας ξεκινώντας από τους μικρούς μας φίλους που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την Ξένη Γλώσσα, παρέχοντας  ΔΩΡΕΑΝ   μαθήματα  για ολόκληρη την σχολική χρονιά ( 2 ώρες/2 φορές την Εβδομάδα) σε ειδικά για τον σκοπό αυτό, διαμορφωμένο χαρούμενο χώρο.

Η διδασκαλία γίνεται από έμπειρη καθηγήτρια με ειδική εκπαίδευση και επιμόρφωση, με επιλεγμένα βιβλία και διαδραστικούς πίνακες, ώστε να γίνεται το μάθημα παιχνίδι.

Τα παιδιά της Α & Β Δημοτικού έρχονται σε μια πρώτη θετική & παιγνιώδη επαφή με την Ξένη Γλώσσα. Μαθαίνουν τα γράμματα της Αγγλικής Αλφαβήτου, τους αριθμούς, τα χρώματα και κάποιες πρώτες λέξεις που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα των παιδιών αυτής της ηλικίας(οικογένεια, ζώα, παιχνίδι, φαγητά .κ.α.)

Κατά την δειάρκεια της σχολικής χρονιάς γίνεται παρουσίαση της μαθησιακής τους προόδου με γιορτές ( χριστούγεννα  / καλοκαίρι)  με το πέρας των μαθημάτων και άλλα πολλά δρώμενα.

Η μάθηση γίνεται με αβίαστο, ευχάριστο και βιωματικό τρόπο μέσα από το  παιχνίδι,την καλλιτεχνική δημιουργία, χειροτεχνία, τραγούδι , απλούς διαλόγους και αξιοποίηση πολυμέσων.

 

Είναι η σωστή ηλικία για να  μπούν οι ισχυρότερες βάσεις για την σωστή εκμάθηση της Γλώσσας.

Είναι οι τάξεις στις οποίες τα παιδιά μυούνται  με διασκεδαστικό τρόπο στο κόσμο της Αγγλικής Γλώσσας και αναπτύσσουν την ικανότητα να κατανοούν και σταδιακά να παράγουν βασικά στοιχεία της Γλώσσας (λέξεις, φράσεις, απλές προτάσεις.)

 

Στις πιο  πάνω τάξεις τα παιδιά με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτικών, έρχονται σε επαφή με την δομή του λόγου κατανοώντας βασικά  γραμματικά  και συντακτικά φαινόμενα, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο τους και επιχειρούν να παράγουν τον δικό τους προσχεδιασμένο γραπτό & προφορικό λόγο για πλειάδα θεμάτων που αφορούν την σύγχρονη κοινωνική  και πολιτιστική πραγματικότητα και ασκούνται συστηματικά με εργασίες  που εκπονούν στο σπίτι αλλά και tests προσομοίωσης στο χώρο του σχολείου σε πραγματικές συνθήκες εξετάσεων, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν με άνεση  στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Μετά την συμπλήρωση παρακολούθησης των πιο  πάνω τάξεων, οι μαθητές  δύνανταιι να συμμετέχουν σε εξετάσεις επιπέδου Α1,Α2  του  Κοινού Ευρωπαϊκού  Πλαισίου (CEFR) Της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πιστοποίηση στην Ξένη Γλώσσα.

 

Μετά την επιτυχή  ολοκλήρωση των τάξεων των επιπέδων Seniors, τα παιδιά προετοιμάζονται για τις πρώτες επίσημες αναγνωρισμένες εξετάσεις  τους  στα  επίπεδα B1 & Bτου Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου (CEFR), tης Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πιστοποίηση στις Ξένες Γλώσσες.

Η μελέτη γίνεται πιο εντατικά  αφού ο μαθητής εμβαθύνει σε πιο περίπλοκες γραμματικές και συντακτικές δομές, αρθρώνει προσωπικό κριτικό λόγο για πλειάδα θεμάτων που αφορούν την σύγχρονη κοινωνική και πολιτιστική πραγματικότητα και ασκείται συστηματικά με εργασίες που εκπονεί στο σπίτι αλλά και με τεστ προσομοίωσης στο χώρο του σχολείου σε πραγματικές συνθήκες εξετάσεων, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει με άνεση στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Τα πιο πάνω πτυχία  B1 & Bτου Κοινού Ευρωπαικού Πλαισίου πιστοποιούν την Μέτρια και Καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας αντίστοιχα και έχουν Διεθνή και ΠΛΗΡΗ αναγνώριση από τον ΑΣΕΠ.

Τα συγκεκριμένα επίπεδα πριμοδοτούνται  από τον ΑΣΕΠ (Β1 PreLower) με 10 μόρια και το (Β2 - Lower) με 30 μόρια για την πρόσληψη στο Δημόσιο.

 

Το πτυχίο C1  πιστοποιεί την πολύ καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (very good knowledge) και σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο αναφοράς για την γλώσσα (CEFRαναγνωρίζεται τόσο Διεθνώς όσο και από τον ΑΣΕΠ ο οποίος to πριμοδοτεί με 50 μόρια για την πρόσληψη στο Δημόσιο.

Επίσης  το πιο πάνω  πτυχίο αναγνωρίζεται για Aκαδημαϊκούς και Eπαγγελματικούς  σκοπούς.

  

Είναι το ανώτερο επίπεδο στο οποίο οι μαθητές θα προετοιμαστούν  ώστε να  γίνουν αυτάρκεις και ολοκληρωμένοι χρήστες της Αγγλικής γλώσσας και να μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις επικοινωνίας, τής εκπαιδευτικής, επαγγελματικής ή κοινωνικής πραγματικότητας.

Σκοπός μας είναι οι μαθητές μας να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στην  Αγγλική  Γλώσσα μέχρι την  A’ Λυκείου ώστε στην συνέχεια να επιδοθούν απερίσπαστοι στην μελέτη τους για τις Eισαγωγικές Eξετάσεις στις  Aνώτερες και Aνώτατες σχολές.

Η Aγγλική σπουδή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παρακωλύει  την προετοιμασία των παιδιών για τις εξετάσεις τους στα Ανώτατα  Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Αντίθετα   μέσα  από την συμμετοχή τους στις απαιτητικές εξετάσεις  πιστοποίησης της Αγγλικής Γλώσσας αποκτούν πολύτιμη  εμπειρία και αυτοπεποίθηση ώστε να ανταποκριθούν με μεγαλύτερη άνεση και σωστή διαχείριση του χρόνου και των δυνατοτήτων τους στις μελλοντικές τους δοκιμασίες είτε αυτές σχετίζονται με την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είτε με την Επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Το πτυχίο PROFICIENCY  πιστοποιεί την Άριστη Γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (excellent knowledge) αναγνωρίζεται τόσο ΔΙΕΘΝΩΣ όσο και από τον ΑΣΕΠ  ο οποίος το πριμοδοτεί με 70 μόρια για την πρόσληψη στο Δημόσιο.

Επίσης αναγνωρίζεται για  Ακαδημαικούς και Επαγγελματικούς σκοπούς δίνοντας ένα επιπλέον εφόδιο για την αγορά εργασίας.

 

> Ταχύρυθμα  τμήματα ενηλίκων προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του καθενός.

> Ειδική προετοιμασία: στα μαθήματα  Ξένων Γλωσσών για την  Εισαγωγή στα  Ξενόγλωσσα τμήματα των Πανελλήνιων Εξετάσεων.

> Ειδική προετοιμασία για τις εξετάσεις IELTS/TOEFL/TOEIC.

Πιστοποιήσεις - Διακρίσεις

Η ποιότητα του Σχολείου μας έχει πιστοποιηθεί και αναγνωρίζεται απο την HAU ( Hellenic American Union) Ελληνοαμερικάνικη Ένωση η οποία μας απένειμε το πιστοποιητικό (Certificate of Recognition) σαν φορέας Διεθνούς κύρους , που διενεργεί τις εξετάσεις σε όλα τα επίπεδα για την Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας των Πανεπιστημίων MICHIGAN και CAMBRIDGE.
CAMBRIDGE ASSESSMENT - ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 113 επισκέπτες και κανένα μέλος