Σχολικό Ημερολόγιο

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Συνεργασίες

40 χρονια

Προγράμματα Σπουδών

Το σχολείο μας με την γνώση και την εμπειρία των 40 ετών  στην Ξενόγλωσση εκπαίδευση αποτελεί εγγύηση για την εκμάθηση την ξένης γλώσσας παρέχοντας ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε τυπικό και συστηματικό επίπεδο αναδεικνύοντας και ενθαρρύνοντας τις δεξιότητες κάθε μαθητή χωριστά φτάνοντας στην κατάκτηση των στόχων του μέσα από την συλλογικότητα, την ομαδικότητα, την οργάνωση και την μεθοδολογία.

 Ακολουθούμε τα πρότυπα διδασκαλίας όπως αυτά καθορίζονται και περιγράφονται από το 2001 στο ΚΟΙΝΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙO (COMMON – EUROPEAN – FRAMΕWORK) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CEFR), για την πιστοποίηση στις  ΞΕΝΕΣ – ΓΛΩΣΣΕΣ.

Τα πτυχία σε όλα τα επίπεδα που αποκτούν οι μαθητές μας έχουν ΔΙΕΘΝΗ και ΠΛΗΡΗ αναγνώριση από τον ΑΣΕΠ διασφαλίζοντας μια σίγουρη επαγγελματική σταδιοδρομία και όχι μόνο,  εφόσον συμβάλουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών του Σχολείου μας που έχει εκπονηθεί μέσα από την πολυετή  εμπειρία  στην διδακτική πράξη των Ξένων Γλωσσών, ένας μαθητής που αποφασίζει να ξεκινήσει την σπουδή της Αγγλικής Γλώσσας από την Β΄ Δημοτικού του Ελληνικού Σχολείου θα είναι άρτια προετοιμασμένος ώστε να συμμετάσχει στις εξετάσεις επιπέδου Lower (B2), όταν θα φοιτά στην Β’ Γυμνασίου.

Ας δούμε την πορεία των μαθητών πιο αναλυτικά, ανά επίπεδο σπουδών:

           ΑΓΓΛΙΚΑ

Το σχολείο μας ξεχωρίζει με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προτείνει για την εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας ξεκινώντας από τους μικρούς μας φίλους που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την Ξένη Γλώσσα, παρέχοντας  ΔΩΡΕΑΝ   μαθήματα  για ολόκληρη την σχολική χρονιά ( 2 ώρες/2 φορές την Εβδομάδα) σε ειδικά για τον σκοπό αυτό, διαμορφωμένο χαρούμενο χώρο.

Η διδασκαλία γίνεται από έμπειρη καθηγήτρια με ειδική εκπαίδευση και επιμόρφωση, με επιλεγμένα βιβλία και διαδραστικούς πίνακες, ώστε να γίνεται το μάθημα παιχνίδι.

          ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Η  Γερμανική γλώσσα είναι μια από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η κύρια γλώσσα που ομιλείται  από 100 Εκατομμύρια ανθρώπους περίπου στην Ευρωπαϊκή  Ενωση.

Είναι η δεύτερη περισσότερο ομιλούμενη, η πρώτη γλώσσα μετά την Ρώσικη (περίπου 150 εκατομμύρια ομιλητές σε όλη την Ευρώπη) και η Τρίτη περισσότερο διδασκόμενη γλώσσα μετά τα Αγγλικά και τα Γαλλικά.

          ΓΑΛΛΙΚΑ

 

Η  Γαλλική γλώσσα είναι μια γλώσσα παγκόσμιας ακτινοβολίας και ομιλείται  σχεδόν σε όλες τις  Ηπείρους.

Θεωρείται η γλώσσα της διανόησης, της μόδας, του Πολιτισμού και παραμένει μια από τις επίσημες γλώσσες του Ο.Η.Ε. της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μια από τις δύο επίσημες γλώσσες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

          ΙΤΑΛΙΚΑ

Η  Ιταλική γλώσσα είναι η γλώσσα της χώρας που έχει δώσει μεγάλα ονόματα και έργα στην τέχνη, την  μουσική, στην υψηλή αισθητική της μόδας, στην αρχιτεκτονική και την βαριά  βιομηχανία.

Είναι η χώρα με πλούσια Πολιτιστική Παράδοση , η χώρα του DaVinci, του Michelangelo, του  Pavarotti, του UmbertoEco, του Ramazzotti και του Armani.

          ΙΣΠΑΝΙΚΑ

Η  Ισπανική  Γλώσσα  ομιλείτε από 350 εκατ. Ανθρώπους, και είναι η επίσημη γλώσσα σε 21 χώρες κυρίως της Λατινικής Αμερικής.

Αυτό και μόνο προσδίδει στην Ισπανική  Γλώσσα   μια μοναδικότητα δεδομένου ότι εκφράζει την κουλτούρα και τον πολιτισμό από τόσες διαφορετικές χώρες  μεταξύ  τους.

Πιστοποιήσεις - Διακρίσεις

Η ποιότητα του Σχολείου μας έχει πιστοποιηθεί και αναγνωρίζεται απο την HAU ( Hellenic American Union) Ελληνοαμερικάνικη Ένωση η οποία μας απένειμε το πιστοποιητικό (Certificate of Recognition) σαν φορέας Διεθνούς κύρους , που διενεργεί τις εξετάσεις σε όλα τα επίπεδα για την Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας των Πανεπιστημίων MICHIGAN και CAMBRIDGE.
CAMBRIDGE ASSESSMENT - ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 373 επισκέπτες και κανένα μέλος